Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Gebze OSB-Darıca Metro Hattı'nın her şeyi ile Türk teknik ve mühendisliğinin ürünü olduğunu bildirdi. Proje, %80 üzerinde yerlilik oranı ile inşa edilen ilk metro hattı olarak dikkat çekiyor. Uraloğlu, bu projenin Türkiye Yüzyılı'nda yeni bir dönemin başlangıcını simgelediğini belirtti.
Gebze OSB-Darıca Metro Hattı, tamamen yerli mühendislik ve teknik bilgi ile inşa ediliyor. Uraloğlu, "Metro hatlarımızın yapım aşamasından, elektrifikasyon ve sinyalizasyon aşamasına kadar her şeyimiz milli ve yerli olacak" dedi. Bu durum, Türkiye'nin bağımsızlık hedeflerine önemli bir katkı sağlıyor.
Proje, yerli üretimle birlikte ülkenin ulaşım altyapısını güçlendirmeyi amaçlıyor. Uraloğlu, "Bu özelliğiyle Türkiye Yüzyılı’nda metro hattı inşaatlarında artık yeni bir dönem başladığının en güzel kanıtı" ifadelerini kullandı. Yerli üretim, ülkenin ekonomik bağımsızlığını artıracak.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı, kent içi raylı sistem uzunluğunun 634,1 kilometreye çıkacağını açıkladı. Şu anda Kocaeli, İstanbul ve Bursa'da 73,4 kilometre raylı sistem hattının yapımına devam ediliyor. Ayrıca, Ankara ve diğer illerde yeni projeler de planlanıyor.
Uraloğlu, "Yapımı devam eden projelerimizle birlikte ülke genelinde inşa ettiğimiz raylı sistem uzunluğunu artırmayı hedefliyoruz" dedi. Bu projeler, şehir içi ulaşımda önemli bir rahatlama sağlayacak.
Gebze OSB-Darıca Metro Hattı, günde 330 bin yolcuya hizmet verebilecek kapasitede tasarlandı. Hattın toplam uzunluğu 15,4 kilometre olup, 11 istasyon ile hizmet verecek. Uraloğlu, "Hattımız, metro konforunda yoğun yerleşim alanlarını birbirine bağlayacak" dedi.
Hattın tamamlanmasıyla birlikte, Kocaeli Şehir Hastanesi'ne ulaşım süresi 15 dakikaya düşecek. Bu durum, sağlık hizmetlerine erişimi kolaylaştıracak ve halkın yaşam kalitesini artıracak.
Projenin genel ilerleme oranı %86 olarak belirlendi. Uraloğlu, "Toplamda 78 bin 922 metre rayın 42 bin 14 metresinin montajını tamamladık" dedi. Hattın inşaatı, hızlı bir şekilde devam ediyor ve en kısa sürede tamamlanması hedefleniyor.
Hattın tamamlanmasıyla birlikte, sürücüsüz metro araçları hizmet verecek. Uraloğlu, "Trenlerimizi %60 yerlilik şartıyla modern teknolojiye uygun olarak tasarladık" ifadelerini kullandı. Bu durum, yerli üretimin önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
Uraloğlu, yerli üretimin ülkenin bağımsızlığı için kritik bir öneme sahip olduğunu vurguladı. "Ne kadar çok yerli üretim, o kadar güçlü bir ülke anlamı taşımaktadır" dedi. Bu projeler, Türkiye'nin gelecekteki ulaşım vizyonunu şekillendirecek.
Yerli ve milli metro araçları, ülkenin ulaşım altyapısına büyük katkı sağlayacak. Uraloğlu, "Türkiye’nin gelecek vizyonunu; teknolojiyi yakından takip ederek ve daima entegrasyonu merkeze koyarak şekillendireceğiz" ifadelerini kullandı.